Verslas

GASTRONOMAMS PRISTATYTA GARDI RIEKĖ

Kornelija Viečaitė, BZN start

(Foto: Genadijus Konopliovas ir Eglė Skeiverytė. Asmeninio albumo nuotr.)

 

Maždaug prieš pusantrų metų Žvėryne, Vilniuje, įsikūręs restoranas „RIEKĖ bistro“ tampa tikra atgaiva žmonėms, ten užsukantiems papietauti darbo dienomis arba tiesiog norintiems su šeima jaukiai praleisti vakarą. Restorano įkūrėjas vilnietis Genadijus Konopliovas ir jo partnerė Eglė Skeiverytė stengiasi lietuviams pasiūlyti originalius patiekalus, skanų maistą ir jaukius vasaros vakarus restorano terasoje prie grilio.

Virtuvėje jaučiasi geriausiai

Galvoti apie nuosavą restoraną G. Konopliovas pradėjo dar dirbdamas Airijoje. Ten sukaupė ilgą – net dvidešimties metų – patirtį šioje srityje. Jo verslo ir gyvenimo partnerė Eglė, kilusi iš Pakruojo, maitinimo sektoriuje taip pat ne naujokė – aptarnavimo srityje dirba jau beveik aštuonerius metus. Ją vyras vadina tikra profesionale ir negaili pagyrų: „Abu nenuilstame, darome. Žilstame, bet vis vien darome.“

Restorano savininkas tikina tokio verslo ėmęsis todėl, kad tai išmano geriausiai. „Dirbdamas kavinėje, restorane, net ir virtuvėje, nuolat matai, kokia ten tvarka, kaip viskas vyksta, koks judėjimas, žinai beveik visus niuansus, žinoma, išskyrus administracinius. Keisti profesijos negalėčiau, nes po savaitės nebuvimo virtuvėje pasiilgstu to darbo, užsinoriu padirbėti virtuvėje su peiliu“, – juokiasi jis.

Duobėtas pradžios kelias

Apie restorano kūrimą paklaustas G. Konopliovas prisimena sunkią pradžią: rūpesčiai dėl leidimų (kai kuriuos „RIEKĖ bistro“ perėmė iš nuomojamų patalpų), nuo pirmos dienos skiriami didžiuliai mokesčiai, smukdantys verslą. Pašnekovas sako norintis, kad Lietuva pasimokytų iš Vakarų Europos šalių, kuriose pirmuosius metus leidžiama dirbti be jokių mokesčių, netgi suteikiamas buhalteris, kuris naujakurį verslininką ar įkūrėją moko arba už jį dirba. Antraisiais metais, jei pasiekta tam tikra pelno riba, mokesčių suma sumažinama perpus ir dar pusmetį padeda tvarkytis minėtasis buhalteris.

„Todėl stengiuosi įtraukti į valgiaraštį išradingesnių patiekalų, sumanyti įvairių pramogų svečiams ir taip prikviesti žmonių.“
G. Konopliovas.
Restorano „RIEKĖ bistro“ įkūrėjas sako, kad šiuo metu jie stengiasi išlaikyti gerą lygį, kovoja dėl kiekvieno kliento. Situaciją apsunkina restorano vieta – „RIEKĖ bistro“ įkurta ne Vilniaus centre, o kai pasibaigus vasarai ištuštėja lauko terasa, tenka persikelti į pusrūsį. „Žmones ten nelabai traukia“, – sako G. Konopliovas, nors, žiūrint į nuo sienos į svečius žvelgiantį stilizuotą Woody Alleno portretą, sunku patikėti. „Todėl stengiuosi įtraukti į valgiaraštį išradingesnių patiekalų, sumanyti įvairių pramogų svečiams ir taip prikviesti žmonių“, – aiškina savininkas.
Pasidalinkite su Facebook draugais!
Pasidalinkite šiuo straipsniu
  •  
  •  
  •  
  •