Privatumo politika

Privatumas ir atsakomybė

Privatumas PAKRUOJO VARPAS portale

REKLAMA

Cookies (slapukų) naudojimas

PAKRUOJO VARPAS naujienų portale cookies (slapukai) naudojami statistikos tikslais, vertinant svetainės lankomumą bei atskirų rubrikų ar straipsnių populiarumą o taip pat atliekant statistinius tyrimus. Cookies Jums palengvina naudojimąsi mūsų svetaine ir leidžia pateikti Jums konkretesnę bei tinkamesnę informaciją. Toks duomenų tvarkymas neleidžia tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyti Jūsų tapatybės. PAKRUOJO VARPAS pasilieka teisę anonimišką statistinę informaciją perduoti trečiosioms šalims. Jūs galite ištrinti slapukus iš savo kompiuterio ar juos užblokuoti, pasinaudodami savo kompiuteryje esančia interneto naršykle. Užblokavus slapukus, dėl techninių priežasčių kai kurios mūsų paslaugos Jums gali neveikti.

Svetainėje gali būti naudojami tokie slapukai:

  • būtinieji techniniai slapukai – tai slapukai, kurie yra būtini Svetainės veikimui;
  • funkciniai slapukai – tai slapukai, kurie, nors ir nėra būtini Svetainės veikimui, tačiau žymiai pagerina jos veikimą, kokybę ir vartotojų patirtį;
  • statistiniai slapukai – tai slapukai, kurie naudojami Svetainės lankytojų navigacijos metodų statistinei analizei parengti; šių slapukų surinkti duomenys naudojami anonimiškai;
  • tiksliniai arba reklaminiai slapukai – tai slapukai, kurie naudojami siekiant parodyti pasiūlymus ar kitą informaciją, kuri galėtų Jus sudominti.

Būtinieji techniniai slapukai.

Šie slapukai yra būtini, kad Svetainė veiktų ir mūsų sistemose negali būti išjungti.

Pvz., šie slapukai naudojami videoturinio garso nustatymuose, apklausose ir balsavimuose. Galite savo naršyklę nustatyti taip, kad ji šiuos slapukus blokuotų arba apie juos praneštų, tačiau tokiu atveju kai kurios Svetainės vietos gali neveikti.

Naudojami slapukai:

DFP

REKLAMA

ADNET MEDIA. UAB „Adnet media“ juridinio asmens kodas: 302653711, buveinės adresas: Gynėjų g. 16, Vilnius, Lietuvos Respublika („Mes“, „Adnet media“ arba „Bendrovė“), telefono numeris:  +370 682 67692; el. paštas: info@adnetmedia.lt; kontaktinis asmuo asmens duomenų apsaugos klausimais: Gediminas Blažys (tel. nr. +370 618 30773, el. paštas: gdpr@adnetmedia.lt). Slapukų politika:  https://adnetmedia.lt/slapuku-politika/ Įmonės privatumo politika https://adnetmedia.lt/privatumo-politika/

Google Analytics

PAKRUOJO VARPAS slapukai – video garso nustatymas, apklausos slapukai, vidinė statistika, temų nustatymai ir kt.

Funkciniai slapukai

Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie efektyvina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar Svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie tiekia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti.

Naudojami slapukai:

Google optimize

Statistiniai slapukai

Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti Svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje.

Reklamavimo slapukai

Šiuos slapukus per mūsų Svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų reklamų.

Naudojami slapukai:

FB pixel

Google Tag Manager

Sutikimą naudoti slapukus Jūs galite duoti šiais būdais:

  • neištrindami jų ir (ar) nepakeisdami savo interneto naršyklės nustatymų taip, jog ji nepriimtų slapukų;
  • valdyme apie slapukus paspaudę žymą „Sutinku“;

Jūs galite bet kuriuo metu atšaukti mums duotą leidimą naudoti slapukus. Tai padaryti Jūs galite pakeisdamas savo interneto naršyklės nustatymus taip, jog ji nepriimtų slapukų. Kaip tai padaryti, priklauso nuo Jūsų naudojamos operacinės sistemos ir interneto naršyklės. Išsamią informaciją apie slapukus, jų naudojimą, atsisakymo galimybes rasite adresu https://AllAboutCookies.org arba https://google.com/privacy_ads.html.

Kai kuriais atvejais, ypač jei išjungsite techninius ir funkcinius slapukus, nesutiksite su slapukais ar juos ištrinsite, gali sulėtėti naršymo internete sparta, būti apribotas tam tikrų Svetainės funkcijų veikimas, blokuota prieiga prie Svetainės.

Asmeninės informacijos naudojimas

Mes stengiamės suteikti Jums kiek įmanoma daugiau kontrolės tvarkant savo asmeninius duomenis; mums svarbu, kad apsilankę mūsų svetainėje, Jūs jaustumėtės patogiai. PAKRUOJO VARPAS saugo Jūsų asmeninę informaciją ir ją naudoja teikiant Jums reikalingas paslaugas laikantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nustatytų reikalavimų, kitų Lietuvos Respublikos teisės aktų, reglamentuojančių šių duomenų tvarkymą bei apsaugą. PAKRUOJO VARPAS gali rinkti ir panaudoti Jūsų asmens duomenis (pvz. vardą, pavardę, gimimo datą, adresą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą bei kitą PAKRUOJO VARPAS svetainės registracijos formose nurodytą informaciją) prekių ir (arba) paslaugų užsakymams o tai pat, gavus atskirą išankstinį Jūsų sutikimą, kitais apibrėžtais tikslais. Demografiniai duomenys (pvz. amžius ar lytis) gali būti naudojami siekiant svetainę geriau pritaikyti konkretaus lankytojo poreikiams, demonstruoti specialiai pagal jo poreikius atrinktą turinį. Tvarkydami Jūsų asmens duomenis, mes pasiliekame teisę juos pateikti trečiosioms šalims tiktai konkrečios prekės ar paslaugos teikimo tikslais ir tik tokia apimtimi, kiek būtina tiems tikslams pasiekti. Mes neatskleidžiame trečiosioms šalims Jūsų asmens duomenų jokiais kitais atvejais, prieš tai negavę išankstinio Jūsų sutikimo, išskyrus atvejus, kai pagal Lietuvos Respublikos įstatymus mes privalome tai padaryti. PAKRUOJO VARPAS neatsako už Jūsų asmens duomenų tvarkymą tretiesiems asmenims priklausančiose interneto svetainėse taip pat ir tais atvejais, kai į jas Jūs patenkate per mūsų svetainėje esančias nuorodas. Rekomenduojame susipažinti su kiekvieno ne mums priklausančio aplankyto tinklapio privatumo sąlygomis atskirai. PAKRUOJO VARPO lankytojų duomenys yra saugomi nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo ir neleistino naudojimo. Jūs turite teisę sužinoti, kaip panaudojama jūsų asmeninė informacija. Jeigu ši informacija yra klaidinga, nebaigta ar netinkama, tam, kad galėtume tiksliai vykdyti Jūsų užsakymus ir teikti paslaugas, pataisykite ją nedelsdami. Jūs turi teisę bet kuriuo metu reikalauti, kad PAKRUOJO VARPAS ištaisytų ar sunaikintų jūsų pateiktus asmens duomenis arba sustabdytų tokių duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą). Jei tai sąlygoja negalimumą toliau teikti PAKRUOJO VARPAS paslaugas, šių paslaugų teikimas nutraukiamas (panaikinus asmens duomenis) ar sustabdomas.

UAB „Retrogarsas“, (kodas 300026304, rejestro tvarkytojas – Valstybės įmonė Registrų centras), Radvilėnų pl. 22, LT-50270 Kaunas, atsako už Jūsų pateiktos asmeninės informacijos tvarkymą.

Atsakomybės ribojimas

Portalo PAKRUOJO VARPAS specializacija – regioninių krašto žinių pateikimas bei įvairiausių naujienų publikavimas. Už straipsnių, komentarų, konsultacijų panaudojimą atsakingas pats paslaugos vartotojas. Portalo PAKRUOJO VARPAS pateikiamoje medžiagoje gali būti techninių netikslumų ar tipografijos klaidų. PAKRUOJO VARPAS gali atlikti pakeitimus ar pataisas bet kuriuo metu. Pasaulinis tinklas nuolat kinta, todėl jokia paieškos ar indeksavimo technologija negali pateikti pilno visų prieinamų interneto svetainių sąrašo. PAKRUOJO VARPAS negali garantuoti ir negarantuoja, kad jūsų paieškos rezultatai bus išsamūs ir kad nuorodos į kataloge pateiktas interneto svetaines bus tikslios jūsų paieškos metu. PAKRUOJO VARPAS negarantuoja, kad paslaugos funkcionavimas bus nepertraukiamas ir be klaidų, kad defektai bus ištaisyti arba kad paslauga bus apsaugota nuo virusų ar kitų kenksmingų komponentų. Jūs suprantate ir sutinkate, kad bet kokia medžiaga, kurią jūs skaitote, atsisiunčiate ar kitaip gaunate naudodamiesi paslauga, yra išimtinai jūsų nuožiūra bei rizika – ir privalote imtis deramų saugumo priemonių, ir tik jūs atsakote už žalą, padarytą jūsų sveikatai, kompiuterinei sistemai, joje saugomai informacijai, jūs taip pat prisiimate visas išlaidas būtinoms aptarnavimo paslaugoms, remontui ar pataisoms. PAKRUOJO VARPAS pasilieka teisę keisti organizuojamų žaidimų taisykles bet kada be išankstinio perspėjimo. Už portale PAKRUOJO VARPAS skelbiamą reklamą, jos turinį ir teisėtumą atsako tik reklamos užsakovas.

Kokias teises jūs turite?

Tvarkant asmens duomenis, mes užtikriname Jūsų teises pagal BDAR bei Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą. Kaip asmens duomenų subjektas Jūs turite šias teises:

  • žinoti (būti informuotas) apie savo asmens duomenų tvarkymą;
  • susipažinti su savo asmens duomenimis, kuriuos mes tvarkome;
  • reikalauti ištaisyti ar papildyti, patikslinti neteisingus netikslius, neišsamius Jūsų asmens duomenis;
  • reikalauti sunaikinti asmens duomenis, kai jie daugiau nereikalingi tikslams, kuriems buvo surinkti;
  • reikalauti sunaikinti asmens duomenis, jei jie tvarkomi neteisėtai arba kai jūs atšaukiate savo sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo arba neduodate tokio sutikimo, o jis yra būtinas;
  • nesutikti su asmens duomenų tvarkymu ar atšaukti anksčiau duotą sutikimą;
  • reikalauti pateikti, jei tai techniškai įmanoma, pagal Jūsų sutikimą ar sutarties vykdymo tikslais surinktus Jūsų asmens duomenis lengvai skaitomu formatu arba prašyti juos persiųsti kitam duomenų valdytojui

Mes stengsimės garantuoti Jūsų, kaip asmens duomenų subjekto, teisių įgyvendinimą ir sudaryti visas sąlygas šioms teisėms efektyviai įgyvendinti, tačiau mes pasiliekame teisę nevykdyti Jūsų reikalavimų, kai reikia užtikrinti:

  • mums nustatytų teisinių pareigų vykdymą;
  • valstybės saugumą ar gynybą;
  • viešąją tvarką, nusikalstamų veikų prevenciją, tyrimą, nustatymą ar baudžiamąjį persekiojimą;
  • svarbius valstybės ekonominius ar finansinius interesus;
  • tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą;
  • Jūsų ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.

Su Jūsų teisių įgyvendinimu susijusius reikalavimus Jūs mums galite teikti asmeniškai, paštu ar elektroninių ryšių priemonėmis. Gavę Jūsų kreipimąsi, mes galime paprašyti pateikti tapatybę įrodančius dokumentus, taip pat kitą mums reikalingą papildomą su prašymu susijusią informaciją, kurią įsipareigojame ištrinti po identifikacijos.

Gavę Jūsų reikalavimą, mes Jums atsakysime ne vėliau kaip per 30 kalendorinių dienų nuo Jūsų reikalavimo gavimo ir visų atsakymui pateikti reikalingų dokumentų pateikimo dienos.

Jei manysime esant būtina, mes sustabdysime Jūsų duomenų tvarkymą, išskyrus saugojimą, iki bus išspręstas Jūsų prašymas. Jums teisėtai atšaukus duotą sutikimą, mes nedelsdami ir ne vėliau kaip per 30 kalendorinių dienų nutrauksime Jūsų asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus kai toliau tvarkyti Jūsų duomenis mus įpareigoja galiojantys teisės aktai, mums tenkančios teisinės prievolės, teismų sprendimai ar mums duoti privalomi institucijų nurodymai.

Atsisakę vykdyti Jūsų reikalavimą, mes aiškiai nurodysime tokio atsisakymo pagrindą.

Nesutikdami su mūsų veiksmais ar atsakymu į Jūsų kreipimąsi, Jūs mūsų veiksmus ir sprendimus galite skųsti kompetentingai valstybinei institucijai.

Kam jūs galite pateikti skundą?

Jei norite pateikti skundą dėl mūsų atlikto duomenų tvarkymo, pateikite jį raštu, nurodydami kuo daugiau informacijos, pasinaudodami šios politikos pabaigoje pateiktais kontaktiniais duomenimis. Mes bendradarbiausime su Jumis ir stengsimės nedelsdami išspręsti visus klausimus.

Jei manote, kad vadovaujantis BDAR Jūsų teisės buvo pažeistos, galite pateikti skundą mūsų priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, nors, visų pirma, stengsimės išspręsti visus ginčus kartu su Jumis.

Kaip bus keičiama ši privatumo politika?

Visi mūsų Privatumo politikos pokyčiai bus skelbiami Svetainėje. Esant poreikiui, Jums apie juos pranešime. Naujos Privatumo politikos sąlygos taip pat gali būti pateiktos Svetainėje ir Jums gali reikėti jas perskaityti ir su jomis sutikti tam, kad galėtumėte toliau naudotis Svetaine ir (ar) mūsų paslaugomis.